70/627-5516    info@hogyantanuldmeg.hu

Hogyan tanuld meg?

Szorzókártya

Magyarországon kívüli szállítási cím esetén keresd kolléganőnket: megrendeles@hogyantanuldmeg.hu

A Szorzókártya játék szórakozva fejleszti gyermeked számolási képességét!

A matematika tudománya a négy alapműveletre épül: összeadás, kivonás, szorzás, osztás. Ha az alapműveletek használatában nem szerez nagy jártasságot a gyermek, akkor bizony a későbbi tanulmányok egyre nehezebbé válnak. Csak idő kérdése, hogy mikor omlik össze a gyenge alapokra épült kártyavár.

Bár a szorzást alsóban tanulják, a tapasztalat az, hogy a felvételire készülő felsősök sem rendelkeznek a szükséges jártassággal. Emiatt a számolás nem lesz pontos, vagy túl sokáig tart, és nem marad idő minden feladatra. Ezen sok pont múlhat a felvételin!

Gyakoroljátok be a szorzást játékosan, matekozzatok észrevétlenül!

3.500 Ft

Mire jó a Szorzókártya?

A szorzás megtanulása sokkal szórakoztatóbb, ha játék közben történik. Ezért készült a szorzókártya. Még mókásabb, ha ez a családdal vagy barátokkal közösen történik. Mennyivel élménydúsabb így fejleszteni gyermekünket képességét, mint szigorúan magoltatni. Az iskolában nem mindig jut rá elég idő, és egyedül magolni kisiskolásként lelombozó tud lenni. A Szorzókártya segíteni tud gyermeked számolási képességeinek otthoni fejlesztésében.

A kártyák egyik oldalán az összeszorzandó számok (szorzótényezők) találhatók 0-9 ig, a hátoldalon pedig az eredmény (szorzat). A csomag 121 db színes kártyából áll, és tartalmaz Játékszabályt is. Ebben 7+7 izgalmas játékleírást találtok, ami elindítja a fantáziát.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban kisiskolásoknak ajánljuk, hiszen ekkor tanulják a szorzást.
Azoknak a nagyobb diákoknak is javasoljuk, akik nem elég gyorsak, hibáznak vagy bizonytalanok a feladatok számolása közben. A felsőbb osztályokban előkerülő matematikai problémák gyökere legtöbbször az alapműveletek megfelelő begyakorlásának hiányára vezethető vissza. A szorzáshoz nem elég tudni az elméletet, gyorsan és pontosan kell elvégezni a számolást, méghozzá fejben. Ehhez sokat kell gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni... Erre remek módszer a játék!

Tudja, de mégis rossz jegyet kap a dolgozatra

Ismerős? Sok szülő tapasztalja, hogy otthon tanul a gyermekkel, látja, hogy érti, de a dolgozatra mégis rossz jegyet kap. Példák sokaságát írhatnánk ide, hogy a felsőben hogyan húzta le az osztályzatot az alapműveletekben való gyenge jártasság, de itt csak egyet emelünk ki. Nyolcadikos diák felvételire készült, és nagyon szorongott, mert komolyan vette a tárgyat, de nem tudta elérni a kívánt eredményt. Szorgalmasan töltötte a feladatlapokat, értette a feladatokat, és mindet meg is tudta oldani. Csak éppen másfél, kétszer annyi idő alatt, mint ami a felvételin rendelkezésre áll. Így idő hiányában végsősoron egy nagyon gyenge felvételi pontszámot ért volna el.

Ez az önbizalmát és a kitartását is rombolta, hiszen hiába értette a matekot, folyamatos kudarcokat élt át.

Nem elég érteni, gyorsnak is kell lenni!

Felkészítője felismerte, hogy honnan ered a probléma, hisz oly sok diáknál megtapasztalta már: olyan lassan és pontatlanul végzi az alapműveletekkel a számolást, hogy – a bonyolultabb feladatoknál, még ha érti is az elméletét – mire elvégzi a számolásokat, egyszerűen kifut az időből. A gyógyír a lassú számolásra az alapműveletek alapos begyakorlása. Ez meg is hozta gyümölcsét, egyre gyorsabb lett a feladatmegoldás, a tanuló önbizalma is erősödött és végül a felvételi is sikerült.

Ugyan már, ezeket egy felsősnek tudni kell

Sokszor halljuk tanároktól és szülőktől is, hogy "Ezt már tudnotok kell, nem mondom el újra." De mi történik akkor, ha nem tudja? Vagy nem tudja elég gyorsan? Hát az, hogy nem tudja követni a tempót, és jönnek a rossz jegyek.
Lehet, hogy tudnia kéne. De ha nem tudja, akkor bizony be kell pótolni, különben lemarad.

Jártasság és Szorzókártya 

A szorzókártyával lehetségessé válik, hogy gyermeked játékosan szerezze meg a szorzásban a szükséges jártasságot. Szép, színes, esztétikus kivitelezésű. Különlegessége, hogy a nullával való szorzást is tartalmazza. Egyik gyakori hiányosság felsős tanulóknál az is, hogy a nullával való szorzás eredményében bizonytalanok. Ez annyira egyszerű, hogy nem is gyakoroltatják. De ha nem gyakoroltatják, akkor nem is tud rögződni, még az egyszerű sem. A Szorzókártyával ezt a hiányosságot is lehet kezelni.