70/627-5516    info@hogyantanuldmeg.hu

Hogyan tanuld meg?

Én ehhez nem értek és nem is érdekel

Tanácsok szülőknek

A felgyorsult világ egyik legveszélyesebb hozzáállása:

Én ehhez nem értek, és nem is érdekel!

Ezt a kijelentést az utóbbi időben több alkalommal is hallottuk, bár néha árnyaltabb megfogalmazásban.

Mára egy felgyorsult világ vesz minket körül, amely egyre gyorsabban változik. A negyedik ipari forradalom már itt van a küszöbön, az automatizálás elkezdett beszivárogni a hétköznapjainkba, a számítógép-alapú rendszerek egyre nagyobb teret töltenek be életünkben. Mindezt tetézve az iskolai tananyagok is egyre jobban elárasztják gyermekeinket.
Iszonyatosan felgyorsult a fejlődés. Hogyan lehet ezzel szülőként és gyermekként stressz nélkül lépést tartani?

Minden pillanatban körülvesz a felgyorsult világ

Ha körülnézel, és megfigyeled, azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy a mai gyerekek és a nagyszüleik, de már a szüleik élet- és gondolkodásmódja között is hatalmas a különbség. És ez tovább fog fokozódni az elkövetkező évtizedek során.
Míg régen évszázadokon át hasonló körülmények között élhettek a generációk, addig egy ma élő gyermek már „tablettel a kezében” születik, miközben nagymamájának a TV is újdonság volt fiatalkorában. Lehet arról beszélni, hogy ez jó-e vagy sem. Mindenesetre tény, hogy ma már a hétköznapi ember kezében is olyan technológiák vannak, amelyek egy generációval korábban még gondolatban sem léteztek az átlagember számára. És ez a jövőben fokozódni fog!
Könnyen belátható, hogy akár a gyermekeink jövőjét akarjuk megalapozni, akár saját elkövetkezendő éveinket szeretnénk biztonságban tudni, egy biztos: a folyamatos fejlődés és tanulás immár mindannyiunk számára létfontosságúvá vált.
Ha már egy kisgyermek is képes egyes technológiai területeken egy pillanat alatt lehagyni minket, akkor el kell gondolkoznunk, hogy ez a helyzet a jövőre nézve számunkra biztonságos-e.

A fejlődés létfontosságúvá válik

A fejlődés létfontosságúvá válik mindannyiunk számára.

Mi tehát a tanulság?

  • El kell fogadnunk, hogy a világ gyorsan fejlődik, és ha nem is építünk be minden új dolgot a saját életünkbe, tudnunk kell lépést tartani a fejlődéssel, legalább annyira, hogy a rengeteg újdonságról el tudjuk dönteni, hogy melyiket érdemes bevonni az életünkbe, és melyiket nem.
  • Folyamatosan tanulnunk kell új és újabb dolgokat.
  • És erre nem áll rendelkezésünkre sok idő, ezért képesnek kell lennünk hatékonyan tanulni.

A folyamatos tanulás képessége immár nem csupán előny, hanem szükségszerűvé vált.

Ahhoz, hogy sikerrel és hatékonyan tanuljunk akár mi, akár gyermekünk, ismernünk kell egy valóban működőképes tanulási módszert.
Azt már tudjuk, hogy a magolás nem tanulás. Magolással ugyan ki tudjuk húzni vizsgától vizsgáig, de aztán el is illan a sok szöveg. Végül nem válik hasznunkra az így eltöltött idő, és nem csak kellemetlen, de még kárba is vész. A gyors változás mellett nem logikus, ha elpazaroljuk a tanulással töltött időt.

Nagyon fontossá vált egy hatékonyan alkalmazható tanulási képesség megszerzése, amely valódi megértést és könnyen használható tudást eredményez.

Szükségessé vált egy hatékonyan alkalmazható tanulási képesség megszerzése.

Szükségessé vált egy hatékonyan alkalmazható tanulási képesség megszerzése.

Melyek egy jó képzés ismérvei?

  • Egy jó képzés először is valóban megérteti az adott tárgyat, illetve tananyagot.
  • Gyakorlatias.
  • A hétköznapokban könnyen alkalmazható, az életminőséget emelő dolgokat tanít.
  • Lépésről lépésre épül fel, amit kényelmesen képes követni a tanuló.
  • És egyéni tempóban lehet vele haladni, hiszen nem vagyunk egyformák, és nem ugyanonnan indulunk.

Ismerj meg egy valóban működőképes tanulási technikát!

Különböző korosztályok számára összeállított tanfolyamainkon olyan hatékony eszközöket ismerhetsz meg, amelyeket azonnal be tudsz építeni a tanulásodba, akár iskolában, akár az életben van szükséged új képességek megszerzésére.
Mindezt játékosan, barátságos, jó hangulatú kis csoportban, sok gyakorlattal.

További információkért kattints a kiválasztott tanfolyamra!

Jelenléti tanfolyamaink:

Online videótanfolyam:

Hatalmas siker számomra, hogy a tanfolyam végére megértettem azt, hogy nem velem és az agyammal van a baj. Nem tudtam eddig, hogy hogyan kell tanulnom. Hiába ültem felette, és olvastam el újra és újra, mégsem sikerült. Most már tudom, mire kell, hogy figyeljek, és meg tudom oldani a nehézséget, amibe tanulás közben ütköztem. Hiába van nap vége, mégis úgy érzem, hogy szárnyalni tudok.” (N. B. Katalin)

Soha nem volt még használhatóbb tudás a birtokomban, mint most! Nem kell azon görcsölnöm, hogy megtanuljak valamit, nem kell azzal a gondolattal foglalkoznom, hogy hogyan tanuljam meg. Van egy tökéletes módszer arra, hogy bármit megtanuljak úgy, hogy azt alkalmazni is tudjam. Megtanultam, hogy az életben vannak előbbre való adatok, és most ezeknek vagyok a birtokában a tanulás területén! ” (Gy. Attila, gimnazista)

Kérdésed van?

Egyedi megoldásra lenne szükséged? Keresd szakértőnket!

Telekesi Edit

Telekesi Edit
70/627-5516
telekesi.edit@apshun.hu

Szeretettel:
Alkalmazott Oktatástan

Képesség fejlesztés