70/627-5516    info@hogyantanuldmeg.hu

Hogyan tanuld meg?

Karácsonyi ajándék, mely hasznos és szórakoztató. Tippek tanácstalan szülőknek

Nevelés

Közelednek az ünnepek, és a szülők ilyenkor szinte mindig ugyanabba a dilemmába esnek, mint minden évben, mi legyen a karácsonyi ajándék? A nagyobbaknak megint egy újabb drága kütyü, a kisebbeknek pedig a végeláthatatlan ajándék lehetőség közötti vívódás. Barbie busz legyen, vagy Barbie palota? Mesefigura, vagy inkább autópálya? A lényeg, hogy a kis csemeték kívánságlistája valószínűleg a csillagos eget veri, a hasznos és fejlesztő dolgok pedig valahogy kikerülnek a fókuszból. Ha nincs konkrét elképzelés, hónapokkal ezelőtt megfogalmazódott kívánság, akkor íme néhány szuper tipp, mit is lehet venni vagy adni a csemetének a fa alá, ami tényleg hosszú időkön át örömet okozhat majd neki.

A szükséges “dédelgetés” mellé jöhet valami hasznos is

A lényeg az, hogy ne vegyük el a gyermektől az áhított baba vagy autó, esetleg okoskütyü által okozott örömöt. Természetesen csak akkor ha a pénztárcánk is megengedi, adjuk meg neki azt az egy dolgot, amire mindennél jobban vágyik. A többi felesleges, “jajj mit kapjon a mamától” vagy “mit vegyek még neki” a baba mellé kérdésre pedig most segítünk néhány praktikus ötlettel azonnali választ adni.

Az ajándék adjon közös élményt

Ha olyan dolgot választunk, amely közös időtöltésre sarkallja a családot, máris jóval többet adtunk egy becsomagolt doboznál. A valódi élmény, a közös játék és nevetés örömét. Mik lehetnek ezek? Egy a gyermek korának megfelelő társasjáték, egy puzzle csomag, amit együtt rakhat ki az egész család, kisebbeknek gipszkiöntő, amit aztán együtt lehet megformálni, kifesteni a családi nagy asztalnál. Ha a megvásárolt tárgyban a közös időtöltés élménye van elrejtve, akkor nyert ügyünk van! A gyerkőc élvezni fogja, hogy anya-apa végre csakis vele foglalkozik, kikapcsol, játszik! Ráadásul Ti szülőként is elszakadhattok mindannyian a szürke hétköznapoktól és belevethetitek magatokat a közös játék örömeibe.

Nem kell, hogy sok pénzbe kerüljön

Ha nincs a családi kasszában több tízezres Karácsonyi ajándékokra fordítható összeg, akkor is lehet ajándékot adni! Írjuk fel egy papírkára a következő pár nap eseményeit. Például szenteste közös sütemény készítés és meseolvasós habfürdő, karácsony első napján nagy séta a közeli parkban, karácsony második napján közös parádé est, ahol előadtok anyának vagy apának egy közösen kitalált történetet. Az egész listát, papírkát tedd bele egy borítékba és ezt add oda a gyermekednek. A lényeg, hogy lesz mit várni, lesz mire készülni, lesz mit közösen megélni. Hidd el, hogy ezek az akciók segítenek Neked is relaxálni, elfeledkezni a mindennapi gondokról és megtalálni egykori gyermeki éned.

Ha valami hasznosat is szeretnél adni karácsonyi ajándékként

A szuper közös játékok és drágább kütyük mellett, extra és értékes karácsonyi ajándék lehet a könnyű tanulás élményét is. Persze… Melyik gyerek örülne, ha munkafüzetet kapna Karácsonyra?! És ha azt mondjuk Neked, hogy ez a munkafüzetcsoport varázslatos módon élvezhető és sorozatos sikerélményt okoz majd gyermeked számára?  Sőt a sikerélmény és közös, élvezhető tanulás folyamata mellett ez lehet a legnagyobb ajándék mindannyiótok számára: A gyermek elkezdi érteni a tantárgyakat, lelkesedni irántuk és alig várja majd, hogy bizonyíthasson az iskolában. Jól hangzik, nem igaz?

 

Ha szakmai segítségre van szükéséged gyermeked tanulásával kapcsolatban, KÉRDEZZ!

Használjátok tanuláshoz  INGYENES DIÁKSZÓTÁRUNKAT

hogy érthetőbb legyen a lecke!

Ha jó volna otthon, de szakértő vezetésével
MEGTANULNI HATÉKONYAN TANULNI!

Képesség fejlesztés