70/627-5516    info@hogyantanuldmeg.hu

Hogyan tanuld meg?

abc olvasókönyv

Magyarországon kívüli szállítási cím esetén keresd kolléganőnket: megrendeles@hogyantanuldmeg.hu

abc Olvasókönyv, akár több generáció számára

 • Mire jó egy családban az abc olvasókönyv?
 • Melyik szülő ne vágyna arra, hogy gyermeke szeressen olvasni, és emellett értse is amit olvas?
 • Mindezt folyékonyan és jó szövegértéssel?
 • És azt sem bánnánk, ha magától venné kezébe a könyvet, nem noszogatásra.

Miért fontos, hogy gyermeked is megszeresse az olvasást?

Aki tud olvasni, azelőtt megnyílik a tudás kapuja! Olvasással információkat, élményeket, a világ dolgairól érdekes ismereteket szerezhetünk.
Nem beszélve arról, hogy az iskolai évek az értő olvasás képessége nélkül keservessé válhatnak.

6.500 Ft

Olvasni öröm

Az abc olvasókönyv azért készült, hogy a kisgyermek megszeresse az olvasást, és megtapasztalhassa azt a különleges élményt, amit az olvasás tud nyújtani. Olvasásról leginkább a tudás, kikapcsolódás, élmény és nyugalom jut az eszünkbe.

 • Egy hűvös téli napon takaróba burkolózva hagyni, hogy magába szippantson egy jó regény.
 • A dolgozat előtt, a jegyzetet csak könnyedén átfutni és megérteni a tananyagot.
 • Olvasás által ezernyi kalandot átélni, a szereplők karakterébe bújva különböző korok, helyek, helyzetek élményeivel gazdagodni.
 • Megérteni a világ dolgait, okosabbá válni.

Szülőként biztosan szeretnénk, ha gyermekünk is átélné ezeket. És nem utolsó sorban, ha szeret olvasni, akkor a tanulás is könnyebbé válik számára.

Miért nem szeret olvasni a gyerek?

Sajnos, nagyon gyakori jelenség, hogy a gyermek nem akar olvasni, vagy nem érti amit olvas. Nincs kitartása a gyakorláshoz és inkább valamilyen kütyüt választ a könyv helyett. Ennek lehetnek fizikai okai is, például nem jól lát. Ezt is meg kell vizsgálni! De azt tapasztaltuk, hogy sok kisgyermeknél az okoz problémát, hogy önhibáján kívül nem tudta megszerezni a stabil olvasás alapjait. Egy osztálynyi gyermek haladásában nagyon nagy különbségek lehetnek, amit csoport szinten ritkán tudnak kezelni. A nehezen olvasó gyermekek nagy része, egyszerűen csak nem kapott számára megfelelő segítséget, amikor olvasni tanult.

Az iskola dolga, hogy megtanítsa olvasni

Igaz, a tanulóknak az iskolában kellene megtanulni olvasni. Ezzel együtt a valóság az, hogy a hazai 16 éves diákok 25%-a funkcionális analfabéta, azaz el tudja olvasni a szöveget, de nem érti. Olyan, mintha tudna olvasni, de nem tud. Ha nem érti, amit olvas, logikus, hogy nem fogja megszeretni az olvasást. Gondold csak el, hogy ezek a gyerekek a korábbi tanulmányaikban mennyit kínlódhattak emiatt? Az önértékelésüket, a célkitűzéseiket, a jövőbe vetett hitüket ez mennyire tépázhatta meg? Esetleg a kiutat keresve rátaláltak a "magolásra", ami a funkcionális analfabétizmus egy másik formája. Lehet vele "jegyeket szerezni", de tudást, önbecsülést ez sem ad, és nagyon sok gyötrődéssel jár. Egyik gyermeknek sem szabadna ezt megtapasztalni.
És milyen eséllyel indulnak a "nagybetűs életbe" ezek a gyermekek? MINDEN 4. MAGYAR FIATAL?!

Minden negyedik tanuló áldozat. Melyik szülő orosz rulettezne gyermekével?

Sok szülő, amikor gyermeke oktatási nehézségeit látja, saját oktatását veszi alapul, és a helyzetet ahhoz viszonyítja. Hogy; ő is csak kibírta valahogy, és végül mégis csak megtanult dolgokat, hát a gyerek is megoldja majd. Azt feltételezi, hogy idővel majd csak belerázódik a gyermeke is. Azóta NAGYOT változott a világ, vele együtt az oktatás is. És sajnos a mérések sajnos feketén-fehéren megmutatják a zord valóságot. Ha a szülő csak az iskolára bízza, 3:1-hez eséllyel funkcionális analfabétává válik gyermeke. Megdöbbentő, és felháborító, hogy ez van ide írva, de sajnos, ez a valóság.

Az abc olvasókönyv mentőmellény gyermeked számára

Lehet, hogy gyermekednek semmi szüksége erre a könyvre, de lehet, hogy mentőmellénnyé válhat számára! Segíthet, hogy ne süllyedjen alá az egyre nagyobb követelmények tengerében. Vizsgáld meg a helyzetet, és döntsd el magad:

 • Szeret, és szokott gyermeked saját kedvére olvasgatni?
 • Könnyen tanul gyermeked?
 • Szinte ragad rá, amit hall az iskolában?
 • Nagy a szókincse, és még a matek szöveges feladatokat is könnyen megérti?
 • Amit egyszer megtanult, azt tudja, és nem is felejti el?

Ha a válaszod mindegyik kérdésre: igen, Gratulálunk! Neki biztos, hogy már nincs szüksége az abc olvasókönyvre, és külön olvasásgyakorlásra sem. Ő tud olvasni!

Kinek ajánljuk az abc olvasókönyvet?

Ha bármelyikre nem volt a válasz, és gyermeked 9 évesnél kisebb, az abc olvasókönyv jó választás! Segíthet megszerettetni vele az olvasást, nagyon ajánljuk számára! Ha 9 évesnél idősebb gyermeked, és szeretnél segíthetnél neki, keress a honlapon megadott elérhetőségek egyikén! Az abc olvasókönyvvel egy olvasni tanuló kisdiák fejlesztheti olvasási képességét, növelheti szövegértését. A mókás történetekkel szórakoztathatja saját magát. Az értő olvasás megtapasztalásával, gyermeked számára az olvasás örömteli élménnyé válhat. Ezzel a céllal jött létre ez a könyv, oktatóink 20 évnyi, több száz órányi tapasztalata alapján. Az abc olvasókönyvvel gyermeked egyszerűen, élvezetesen tanulhat meg értően olvasni, szinte észrevétlenül.

Az abc olvasókönyv nem egyszer használatos könyv

1836-ban Amerikában kiadtak egy olvasókönyv családot, a McGuffey"s olvasókönyveket. Ez áttörést hozott a korábbi olvasás tanításban, mert a gyerekekhez igazodott. Ezt az olvasókönyveket azóta is újra és újra kiadják, mert működik. Lassan 200 éve! Ez a könyv ispirálta az abc olvasókönyv szerzőit is arra, hogy tartalmilag, szóhasználatban olyan könyvet alkossanak, ami akár 200 év múlva is megállja helyét a magyar olvasástanításban. Ezért készült tartósra, vastag lapokkal, hogy fizikailag is kiállja az idők próbákát. Ezért úgy tekints erre a könyvre, hogy nem egy gyermek olvasó "tankönyve", hanem egy családi olvasókönyv, amit a generációk örökül adhatnak utódaiknak.