70/627-5516    info@hogyantanuldmeg.hu

Hogyan tanuld meg?

Mértékegységek 1.

Magyarországon kívüli szállítási cím esetén keresd kolléganőnket: megrendeles@hogyantanuldmeg.hu

Tudtad, hogy a kilo jelentése ezerszeres, a deka jelentése tízszeres?

Ha ezt suliban alaposan begyakoroltatták volna, mennyivel könnyebben mennének az átváltások. A Tudáskulcs Mértékegységek munkafüzet közepén kivágható gyakorlókártyákat is találsz ezek begyakorláshoz.

A mértékegységek igazán nagy témakör. A különböző mértékek egységének neve, jele, az átváltások megértése, begyakorlása nem egyszerű dolog. Nem csoda, ha ez az egyik „nem szeretem” terület. Ráadásul mivel nagyon gyakorlati téma, igazán megérteni csak akkor lehet, ha az ember saját tapasztalatot szerez róla a valóságban is, és a suliban erre ritkán van mód.

Csomagban olcsóbb!
Görgess a lap aljára, és válassz a javasolt csomagok közül!

2.600 Ft

Nézz bele a munkafüzetbe»

Könnyen érthető kézikönyv, amit bármikor elő lehet venni

Felsőbb tanulmányokban és az életben az alap mértékegységek ismeretére, használatára sokszor szükség lenne. A Tudáskulcs Mértékegységek munkafüzetet azért készítettük el, hogy legyen mindig kéznél egy olyan kis füzet, amiből bármikor lehet puskázni. Ebből könnyedén megérthetőek azok a foglamak, jelek, amiket már tudni kellene.

A munkafüzet az alsóban előkerülő mértékegységeket rendszerezi és magyarázza el. Olyan gyakorlatokat tartalmaz, amivel a gyerekek meg tudják tapasztalni a valóságban is, hogy mit jelent egy mértékegység. Például milyen hosszú az 1 méter, vagy mennyire nehéz 1 kilogramm. Ezért szívből javasoljuk a nagyobbaknak is, mert ha ez alsóban nem tudatosodott eléggé, most könnyen pótolhatják.

Itt kihagyhatatlan a gyakorlat

Ebben a témában azt tapasztaltuk, hogy több időre és gyakorlatra lenne szüksége a diákoknak ahhoz, hogy valóságossá váljon, amiről tanulnak. A munkafüzet fokozatos felépítése lehetővé teszi minden gyermeknek, hogy saját ütemében haladva, végül mindent megtanuljon és meg is tapasztaljon.

A kulcs fogalmak jobb megértése és a gyakorlati tapasztalat azért is fotnos, mert felsőben már alkalmazniuk kell a számolási feladatokban ezeket a fogalmakat. Aki nem tapasztalja meg gyakorlatban is a jelentésüket, annak a fejében a sok elméletben létező elnevezés, jel, rövidítés könnyen zűrzavart okozhat.

Kinek ajánljuk?

4. osztálytól ajánljuk folyamatos feldolgozásra. Ennél kisebbeknek szótárszerű használatra javasoljuk, vagy az iskolában már tanult részek feldolgozására felnőtt segítségével. Nagyobb diákoknál a matematika, fizika, kémia tanulmányokhoz nagyon hasznos segédeszköz lehet. A diák bármikor vissza tudja keresni az alapfogalmakat, és be tudja pótolni vagy fel tudja frissíteni tudását a Tudáskulcs Mértékegységek munkafüzetből.

Színes, A/5-ös munkafüzet.
A középső lapok kivágható gyakorlókártyákat tartalmaznak a mértékegységekkel kapcsolatos fogalmak megtanulására.  Például a kilo ezerszerest jelent, a hekto százszorost, a deka tízszerest.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mértékegységek 1.” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük